Вести Македонија Ударни вести

Бектеши: Утре ќе се замрзне цената на јајцата и оризот

  За да се покрие една минимална потрошувачка кошница која ја објавува Сојузот на синдикати на Македонија потребни се две минимални плати. Во методологијата на пресметка на минималната плата на Сојузот на синдикати, а тоа се податоци на кои се повикуваме и ние при носење на мерки, инфлацијата е пресметана два пати, и затоа сметам […]