Вести Македонија Ударни вести

Пендаровски го посети Националниот институт за ориентални јазици и цивилизации ИНАЛКО во Париз

  Претседателот Стево Пендаровски денеска во Париз го посети Националниот институт за ориентални јазици и цивилизации – ИНАЛКО, каде што оствари средба со Жан-Франсоа Хуше, претседател на ИНАЛКО и средба со Фроса Пејоска-Бушеро, шеф на Катедрата за македонски студии при ИНАЛКО и Ѓоко Здравески, лектор по македонски јазик на институтот ИНАЛКО.     На средбата […]