Вести Македонија Ударни вести

Повратокот на ДДВ се зголеми на 2.100 денари

  Собранието го усвои Законот за изменување на Законот за враќање на дел од данокот на додадена вредност на физичките лица, по скратена постапка, за што гласаа 87 пратеници. Со овие законски измени се зголемува лимитот за поврат на ДДВ во еден квартал од годината. Поточно, највискиот дозволен износ кој може да се врати на […]