Categories: Вести, Македонија, Ударни вести

Светска и македонска порака по повод Светскиот ден на театарот

  Македонскиот центар ИТИ/Продукција, како дел од глобалната иницијатива на ИТИ УНЕСКО, традиционално ги проследува светската и македонската порака по…

Повеќе
Categories: Вести, Изјави, Македонија

Теута Ајдини-Јегени: Драмите, трагедиите, не треба да се одвиваат на друго место, освен на театарската сцена

  “Кога ја добив поканата од Македонскиот центар на Интернационален театарски институт, да ја пренесам годинешната порака за Светскиот ден…

Повеќе