Вести Македонија Ударни вести

Доделени годишните новинарски награди на ЗНМ за 2023

  Здружението на новинарите на Македонија ги додели годишните награди на ЗНМ. На настанот беа доделени трите главни награди –  „Крсте Петков Мисирков“ за животно дело, наградата „Јашар Еребара“ за истражувачко новинарство и награда за новинарско известување на теми од локално и регионално значење, но беа доделени и четири признанија и една плакета за посебен […]