Алтернатива Настани

Велигденски концерт на “ТАНЕЦ” во МОБ

  Националниот ансамбл за народни игри и песни „Танец“ и годинава ја започнува концертната сезона со традиционален Велигденски концерт.   Овој пат, настанот носи една посебност, а тоа е програмата посветена на музичките партитури од кореографскиот опус на прерано починатиот првенец на „Танец“, Милан Завков.   На репертоарот ќе бидат кореографии „Беломорски бисер“, „На мегдан“ […]