Вести Македонија Топ теми Ударни вести

Клубот “Цар Борис” избришан од Централниот регистар

  Бугарскиот клуб „Цар Борис Трети“ во Охрид избришан е од Централниот регистар, откако претходно министерот за правда Кренар Лога го потпиша решението со кое се забранува здружение да го користи името на оваа контроверзна личност. Од Министерството посочија дека Комисијата смета дека евентуалното именување на здружението со таков назив предизвикува тензии и нетолеранција во […]