Вести Изјави Македонија Ударни вести

Ѓоргиевска: Родово базираното насилство во интернет просторот треба да се санкционира

  Елизабета Ѓоргиевска се обрати на настанот „Твоето тело е твое, и на нет и во реалниот свет“, во организација на Канцеларијата на Фондот за население на Обединетите Нации – УНФПА во Скопје. Во своето обраќање Ѓоргиевска посочи дека родово базираното насилство во интернет просторот е недоволно експонирана тема чие актуелизирање е потребно и изнаоѓање на […]