Вести Македонија Ударни вести

ДЗС: Повеќе извезен од увезен отпад во државава

  Македонските компании одамна увезуваат и извезуваат отпад кој главно се користи како „гориво“ и суровина во производни процеси во различни дејности, а пред се металната и хемиската индустрија. Според податоците на Државниот завод за статистика за трговската размена, нашата земја во периодот  2013-2017 година повеќе извезувала отколку што увезувала отпад.     Одделот „услуги за собирање, […]