Алтернатива Настани

“ТРИ – КРУГА ЗА ДА БИДАМ ТАМУ” – Изложба на Марија Чепишева во МКЦ

  МКЦ, 28 април, 20 часот Времето во кое живееме често се нарекува дигитален начин на живеење, време кога се ценат фотографски, дигитални, подвижни, екрански и многу други слики… Се зборува за враќање на сликовност или нови ликовности, а веќе подолго време и за виртуелни стварности, што во некоја смисла означува нова, сликовна реалност на […]