Вести Македонија Став Ударни вести

ЗНМ: Да се поништи конкурсот за нови членови во Надзорниот одбор на МРТ

  “Здружението на новинарите на Македонија бара да се повлече одлуката на Програмскиот совет на МРТ за распишување на јавен конкурс за избор на членови на Надзорниот одбор на јавниот радиодифузен сервис во услови кога мандатот на членовите на овој совет е истечен. Мандатот на Програмскиот совет истече во декември 2019 година и од тие […]