Вести Македонија Ударни вести

АХВ: Превенирање на инциденти со небезбедна храна во предучилишните установи

  Агенцијата за храна и ветеринарство (АХВ) продолжува со реализација на циклусот обуки за обновување и за стекнување на нови знаења од областа на безбедноста на храната во градинките, со цел заштита и унапредување на здравјето на децата во предучилишните установи. – Целта на едукациите е да се превенираат инциденти поврзани со небезбедна храна во […]