Алтернатива Настани

Излезе од печат збирката раскази „Грбот на мажот“ од Аријан Лека

  Од печат излезе збирката раскази „Грбот на мажот“ од Аријан Лека, од издавачот ИЛИ-ИЛИ, која е прв превод од албански на македонски јазик во едицијата „ПРОаЗА“, благодарение на преведувачот Крешник Ајдини. Излегувањето на книгата финансиски е помогнато од фондацијата „Традуки“. Ова е одлична збирка која содржи дваесет и четири раскази за животот во сенката […]