Вести Македонија Ударни вести

Кривична за правно и физичко лице за даночно затајување од 16.754.054 денари

  Управата за финансиска полиција до Основното јавно обвинителство Гостивар поднесе кривична пријава против едно физичко и едно правно лице поради постоење на основано сомнение за сторено кривично дело ДАНОЧНО ЗАТАЈУВАЊЕ од член 279 ст.2 и ст.3 од Кривичниот Законик. Првопријавеното физичко лице во својство на сопственик и управител на вторoпријавениот правен субјект Расим Транс ДООЕЛ Гостивар, со […]

Вести Македонија Ударни вести

Кривични пријави против 2 физички и 1 правно лице за даночна измама

  Управата за финансиска полиција до Основното јавно обвинителство Скопје поднесе Кривична пријава против две физички и едно правно лице, поради постоење на основано сомневање за сторено кривично дело ДАНОЧНА ИЗМАМА по член 279-а став 2 и член 22  од Кривичниот Законик на Република Северна Македонија. Имено, пријавените физички лица, во својство на управител, односно овластен сметководител на […]

Вести Македонија Ударни вести

Финансова поднесе 3 кривични против физички и правни лица за даночно затајување

  Во изминатиoт период Управата за финансиска полиција во соработка со Државниот пазарен инспекторат, Управата за јавни приходи и Министерството за внатрешни работи, спроведе проверки во поголем број на правни субјекти, а во врска со спроведување на Одлуката за определување на највисоки цени за одделни производи во трговијата на мало бр. 41-3467/3 од 03.04.2023 година и Одлука за […]