Вести Македонија Ударни вести

Адвокат од Ресен со измама си присвоил имот преку оставинска постапка

    На 03.05.2023 Одделот за сузбивање на организиран и сериозен криминал до ОЈО Скопје поднесе кривична пријава против С.Т.(58) од Ресен, за сторени кривични дела „употреба на исправа со невистинита содржина“ по чл. 380 с. 1 и „измама“ по чл. 247 с. 1 и с. 4 од Кривичниот законик. Пријавениот делото го сторил од […]