Алтернатива Вести Македонија Настани Ударни вести

Музика, светлосни проекции и филм на кирилица по повод 5 Мај, Денот на македонскиот јазик

  По повод 5 Мај, Денот на македонскиот јазик, в петок ќе се одржат повеќе културни настани во организација на Министерството за култура преку кои ќе се одбележи овој значаен ден.  Во Музејот на македонската борба, во 18:00 часот, концерт ќе одржи Музичката младина на Македонија, која годинава одбележува јубилеј – 60 години од формирањето. […]