Вести Свет Став Ударни вести

Како се борат Русите – Нина Л. Хрушчева

  Со оглед на фактот дека целокупниот апарат на државна безбедност им дише во врат, обичните Руси не можат масовно да протестираат против војната во Украина. Но, од друга, страна, докази за постоење на прикриен отпор кон наративот на Кремљ во врска со војната можат да се најдат насекаде, пишува Нина Л. Хрушчева за Республика. […]