Вести Македонија Ударни вести

Над 200 деца вакцинирани во рамки на кампањата на МЗ и СЗО „Од врата до врата“

  Досега над 200 деца се вакцинирани на лице место за пропуштени рутински вакцини и се поделени повеќе од 4.000 информативни брошури, во рамки на заедничката кампања на Министерството за здравство и Светската здравствена организација „Од врата до врата“.     Кампањата почна на 24 април 2023 година, како дел од Европската недела на имунизација 2023 […]