Вести Македонија Ударни вести

Совет за македонски јазик: Да се прогласи „Културен комплекс Блаже Конески“

  Советот за македонски јазик покрена иницијатива родната куќа на Блаже Конески во Небрегово и училницата во селското училиште каде учел прво одделение, да се прогласат за „Културен комплекс Блаже Конески“. Ова е воедно и одлука од последната седница која Советот, симболично ја одржа во спомен-куќата во Небрегово. Како што објасни претседателот на Советот професор […]