Вести Македонија Ударни вести

Ковачевски ќе учествува на четвртиот Самит на Советот на Европа во Исланд

  Претседателот на Владата Димитар Ковачевски на 16 и 17 мај 2023 година ќе учествува на четвртиот Самит на Советот на Европа во Рејкјавик, Исланд. Премиерот Ковачевски ќе присуствува  на Самитот, на кој ќе земаат учество претседатели на држави и влади на земји членки на Советот на Европа. Во рамки на Самитот, на 16 мај, […]