Вести Македонија Топ теми Ударни вести

Работната група за уставни измени едногласно го усвои Деловникот

  Работната група за подготвување на Предлог иницијативата за потребата од измени на Уставот, за потребата од уставни измени со кои Бугарите и другите народи треба да бидат вметнати во Уставот, денеска едногласно го усвоила Деловникот за работа. Николовска изјави дека Деловникот е едногласно усвоен и отсега натаму веќе сите формално-правни околности, проблеми, елементи, нема […]