Алтернатива Настани

Герасимовски: Преку „Екопикник“ ги промовираме и поддржуваме домашните производители

  Во Паркот на франкофонијата за првпат се одржа манифестацијата ЕКОПИКНИК, во организација на Општина Центар, проследена со забава и активности по повод одбележување на Меѓународниот ден на семејството.     Со цел промоција на локалните производи, излагачи на настанот беа македонски производители на храна и пијалаци, а на штандовите беше застапена традиционалната македонска храна. […]