Вести Македонија Ударни вести

Нова инвестиција од 40 милиони евра во ТИРЗ Кичево

  Белгиската компанија „Avesta Battery and Energy Engineering (АBЕЕ)“ ќе гради фабрика за производство на електрични батерии за автомобили во ТИРЗ Кичево, со инвестиција од 40 милиони евра, а ќе бидат отворени 600 нови работни места. Договорот за  реализација на инвестицијата денеска во Брисел го потпишаа директорот на Дирекцијата за технолошко развојни индустриски зони, Јован […]