Алтернатива Настани

Македонски уметници на групна изложба „Уметноста го обединува светот“ во Венеција

  Изложба со наслов „Уметноста го обединува светот“ на група интернационални уметници, меѓу кои и од Македонија, е отворена викендов во палатата Албрици-Капело во Венеција, како паралелен настан на Биеналето на архитектурата Венеција 2023. На изложбата учествуваат: Клара Афонсо од Португалија, Патриција Казагранда од Германија, Арлета Чехиќ од Босна и Херцеговина, Јулија Дјаченко, Владимир Мартинов, […]