Вести Македонија Ударни вести

УЈП: Проект за поедноставни процедури за персоналниот данок

Управата за јавни приходи денеска ќе го промовира проектот за поедноставување на процедурите за пријавување и плаќање на персоналниот данок на доход за даночни обврзници – физички лица. Проектот се имплементираше во изминатата година и е финансиран од ЕУ во вредност од 98.530 евра. Од УЈП сметаат дека проектот ќе овозможи поедноставување на процедурите за […]