Алтернатива Вести Македонија Настани Ударни вести

„Денови на прозата“ во Куманово

  Со книжевна вечер на академик Влада Урошевиќ и српската авторка Даница Вукиќевиќ, добитничка на Ниновата награда, денеска во 20:00 часот во Центарот за култура „Трајко Прокопиев“ во Куманово започнува Меѓународниот фестивал „Денови на прозата“.   На Фестивалот ќе учествуваат автори од Македонија, Србија, Словенија и од Бугарија. Утре, пак, во 12 часот ќе се […]