Алтернатива Вести Македонија Настани

„Реквием“ од Џузепе Верди на „Мајски оперски вечери“

  Во рамките на 51. издание на фестивалот „Мајски оперски вечери“ 2023, утре (26 мај) со почеток во 20:00 часот, ќе биде изведено едно од најмоќните и најдраматични дела во историјата на класичната музика, „Реквием“, на италијанскиот музички мајстор Џузепе Верди. Диригент е гостинот од Бугарија Емил Табаков, концерт-мајстор е Владимир Костов, а хор-мајстор е […]