Алтернатива Вести Македонија Настани Ударни вести

Академска церемонија за Јордан Плевнеш во Пантеон Асас, Париз

  Денот на Светите браќа Кирил и Методиј, сесловенски просветители и заштитници на Европа, 24 мај, беше одбележан и со академска церемонија посветена на творештвото и универзитетската кариера на македонскиот писател со интернационално реноме Јордан Плевнеш. Настанот се одржа на парискиот Универзитет Пантеон Асас, инаку, дел на угледната париската Сорбона. Како што е познато, неодамна, […]