Алтернатива Настани

Свечен уметнички настан во чест на светите браќа Кирил и Методиј

  „Уметниците во чест на светите браќа Кирил и Методиј“ беше насловен свечениот настан кој во чест на големиот празник, се одржа вчеравечер во црквата „Света Софија“.     За музичкиот дел од програмата се погрижија учениците од ОМУ „Методи Патче“ во класата на м-р Даниел Чуркоски и младата охридска пијанистка Викторија Митеска. Во рамки […]