Алтернатива Вести Македонија Настани

Доделување „Златен објектив“ на Тонкица Митровска и Љупчо Константинов

  Кинотеката, секоја година го доделува признанието „Златен објектив“ на филмски работници, кои преку својот професионален ангажман придонеле за создавањето, развојот, промовирањето и популаризацијата на македонската кинематографија. Управниот одбор на Кинотеката на Македонија ги прогласи Тонкица Митровска, аниматорка, и Љупчо Константинов, композитор на филмска музика – за добитници на наградата „Златен објектив“ за 2023 година. Признанијата и пригодните стилизирани […]