Вести Македонија

Продолжува дебатата за законот за јазиците

Во Собранието на Република Македонија денеска седница ќе одржи Комисијата за европски прашања, на која на дневен ред е Предлог-законот за употреба на јазиците во второ читање. Комисијата ќе ги разгледува поднесените амандмани по предложениот текст. Потоа законот во второ читање ќе оди повторно на пленарна седница на дебата по што ќе следува финално изјаснување […]