Categories: Вести, Македонија, Ударни вести

Археолозите откриваат нов мозаик во најрепрезентативниот објект, Теодосијанската палата

  Министерката за култура Бисера Костадиновска-Стојчевска беше во посета на археолошкиот локалитет „Стоби“ каде што се запозна со најновите археолошки…

Read More
Categories: Вести, Македонија, Ударни вести

Во Стоби се работи на Римскиот театар и на Епископската базилика

  Во археолошкиот локалитет Стоби активно се работи на два проекти – конзервација, реставрација и реконструкција и археолошки доистражувања на…

Read More