Categories: Вести, Македонија, Топ теми, Ударни вести

По аманетот на Мисирков, македонскиот јазик денес е научна, книжевна и политичка реалност во Европа и светот

  Претседателот на Владата, Димитар Ковачевски се обрати на одбележувањето 70 години од основањето на Институтот за македонски јазик „Крсте…

Повеќе