Вести Македонија Топ теми Ударни вести

Ќе се спроведуваат активности за надминување на состојбите со Преспанското Езеро

      Министерството за животна средина и просторно планирање информира дека во континуитет ја следи состојбата со Преспанското Езеро и презема активности во рамките на своите ингиренции. Со оглед на прекуграничниот карактер на управувањето со Преспанското Езеро поради неговата географска поставеност и по спроведената ратификација на трилатералниот “Договор за заштита и одржлив развој на […]