Categories: Алтернатива, Настани

Жан Пјер Симеон добитник на „Златен венец“, Катрин Пиц на наградата „Мостови на Струга“

  Поетот Жан Пјер Симеон од Франција е добитник на наградата „Златен венец“ за оваа година, соопшти професорката Елизабета Шелева, …

Повеќе
Categories: Алтернатива, Настани

Портрети на добитниците на наградите „Мостови на Струга“ и „Браќа Миладиновци“ на СВП

  Со портрети на добитниците на наградите „Мостови на Струга“ и „Браќа Миладиновци“, ирскиот поет Гевин Бредли и македонскиот Димитар…

Повеќе