Вести Македонија Ударни вести

Општина Карпош со донација за жртвите од семејно насилство

  Општина Карпош на шелтер центарот кој се наоѓа на нејзина територија во Карпош 2, му донираше три пакети топла облека, 50 заштитни маски, 50 пара заштитни ракавици, како и 10 шишиња средства за дезинфекција наменети за згрижените семејства жртви на семејно насилство.         Донацијата беше најавена уште на почетокот на „портокаловата […]

Вести Македонија Ударни вести

Како да се заштитиме од семејно насилство? Каде да побараме помош?

  Министерството за труд и социјална политика во соработка со Мисијата на ОБСЕ во Скопје,  подготви  кампања за превенција и заштита од  семејно насилство во вонредна состојба COVID-19 преку која жртвите на семејно насилство но и целата јавност се информираат за препознавање на сите  формите на семејно насилство, каде да се обратат и пријават  за […]