Вести Македонија Ударни вести

Пофалници и 105.000 денари за првенците на генерација од ОУ во Центар

  Градоначалникот на Општина Центар, Горан Герасимовски, им додели пофалници и 105.000 денари на осум првенци на генерација од основните училишта во Општина Центар. Станува збор за основци кои во текот на целата учебна година покажале континуиран одличен успех, учествувале на натпревари и посетувале вонучилишни активности.     „Oва е личен успех за вас и […]

Вести Македонија Ударни вести

Општина Карпош додели по 10.000 денари – награда за првенците на генерација

  Со одлука на членовите на Советот на Општина Карпош, 10 полуматуранти-првенци на генерација од сите основни училишта кои се наоѓаат на територијата на локалната самоуправа, ќе добијат финансиски награди од по 10.000 денари поединечно, средства од општинскиот буџет. Приватната здравствена установа „Жан Митрев“ со донација од околу 500.000 денари хортикултурно ќе го облагороди и […]