Categories: Алтернатива, Вести, Македонија, Настани, Ударни вести

Македонско катче во Националната библиотека во Осло: Донација на 377 книги на македонски јазик

На иницијатива на Ротари клубот „Камен мост-Скопје“, потпомогната од Данскиот и Норвешкиот конзулат во Скопје, ќе се донираат 377 книги…

Повеќе
Categories: Алтернатива, Музика и Филм, Настани

Почнува со реализација проектот „Летај галебе“

Настанот ќе биде одлична можност за промоција на македонското музичко наследство, низ модел адаптиран за сите генерациски структури, со цел…

Повеќе
Categories: Вести, Македонија, Топ теми, Ударни вести

АЛКАЛОИД со рекорден извоз од 58,1 милиони евра, инвестиции од 4,8 милиони евра и со 90 нови вработувања во периодот јануари – март 2024 г.

Приходи од продажби Според единечниот биланс на успех, во периодот јануари – март 2024 година продажбите достигнуваат 3.419.742.486 денари, што…

Повеќе
Categories: Вести, Македонија, Топ теми, Ударни вести

„Алкалоид“ добитник на „Патент на годината за 2023“ за иновативниот „Омепразол“ во течна форма

  Иновативната формулација на „Алкалоид“ АД за лекот со додадена вредност „Омепразол“ во течна форма, готов за употреба, прва од…

Повеќе
Categories: Вести, Македонија, Топ теми, Ударни вести

„Алкалоид“ најпосакуван работодавач за 2023 – апсолутен победник според „Вработување.ком“

„За една успешна и амбициозна компанија огромен предизвик е да се одржат високото ниво на организациска култура, фокусот на резултати…

Повеќе
Categories: Вести, Македонија, Ударни вести

Алкалоид со донација на течен “Омепразол” за УК детски болести и УК Козле

„Алкалоид“ АД Скопје со донација на течен „Омепразол“ во вкупна вредност од 12,5 милиони денари, ќе го помогне лекувањето на…

Повеќе
Categories: Вести, Македонија, Ударни вести

„Алкалоид“ донира 14.440.000 денари за реконструкција на УК за токсикологија

  „Алкалоид“ АД Скопје со донација од 14.440.000 денари, наменета за реконструкција на Универзитетската клиника за токсикологија, за оформување Интернистички…

Повеќе
Categories: Вести, Македонија, Ударни вести

Пуштен во употреба нов инвестициски проект на „Алкалоид“ вреден 3,8 милиони евра

  Од 2017 до 2023 година „Алкалоид“ АД Скопје има пуштено во употреба 10.720 m2 фармацевтски капацитети и има инвестирано…

Повеќе
Categories: Вести, Македонија, Ударни вести

„Алкалоид“ со позитивни финансиски резултати за период јануари – септември 2023

  АЛКАЛОИД со рекордни инвестиции од 20,2 милиони евра, резултат на најголемиот инвестициски проект на компанијата во последните 20 години…

Повеќе