Вести Македонија

Се уредув новиот парк од 5.000 квадрати во населбата Ченто

  Уредувањето на новиот парк во населбата Ченто кој се протега на површина од 5.000 квадратни метри е во завршна фаза. Новата парковска површина на улицата Јужноморавски бригади, кај каналот во општината Гази Баба, наскоро ќе стане омиленото место за рекреација и пријатен престој на отворено за посетителите од сите генерации.         […]

Вести Македонија Ударни вести

Продолжуваат активностите за уредување и санирање на кејот на Вардар

  Екипи на ЈП Улици и патишта, по налог на Град Скопје деновиве интензивно ги вршат активностите за санација на оштетените патеки на кејот, како и активностите со рачното и машинско чистење на косините на реката Вардар.     Продолжуваат активностите за санирање на пешачките и велосипедски патеки на кејот, изминатиов период санирана е оштетената […]

Вести Македонија Ударни вести

Општина Охрид започнува со уредување на крајбрежјето и отстранување на нелегални објекти

  Екипи на општинските јавни претпријатија во координација со Општина Охрид од денес ќе започнат со активности за уредување на крајбрежниот простор на Охридското Езеро, во потегот од „Горица 3“ до „Аквалина“ каде што во текот на изминатата седмица се вршеше отстранување на нелегални објекти и остатоци од урбана опрема.     Оваа седмица ќе […]