Categories: Вести, Македонија, Топ теми, Ударни вести

Бабовски: Поради грешки на операторите во маркетите може да се најдат производи со истечен рок

“Јадеме безбедна и квалитетна храна. Се што е во промет и инспекциски контролирано, е апсолутно сигурно” – истакна на денешната…

Повеќе
Categories: Вести, Македонија, Ударни вести

АХВ: На македонскиот пазар нема сендвич со шунка контаминиран со листерија

Агенцијата за храна и ветеринарство соопшти дека досега нема добиено нотификација преку Европскиот систем за известување за небезбедна храна и…

Повеќе
Categories: Вести, Македонија, Ударни вести

АХВ: Потрошувачите да внимаваат кога купуваат преку интернет

  Поради се поинтензивната дива продажба на храна и додатоци во исхраната на интернет, најчесто преку социјалните мрежи, Агенцијата за…

Повеќе
Categories: Вести, Македонија, Ударни вести

Засилени инспекциски контроли на храната, акцент ставен на новогодишните пакетчиња

  Инспекциските служби на Агенцијата за храна и ветеринарство спроведуваат засилени контроли кај операторите со храна пред претстојните новогодишни и…

Повеќе
Categories: Вести, Македонија, Ударни вести

АХВ: Нема салмонела во храната која ја јаделе учениците во Карпош

  Агенцијата за храна и ветеринарство ги доби резултатите од земените мостри од храна и суровини за подготовка на храна,…

Повеќе
Categories: Вести, Македонија, Топ теми, Ударни вести

АХВ ја следи состојбата со труењата со минерални води и сокови во Хрватска

  Агенцијата за храна и ветеринарство (АХВ), како контакт точка на европскиот Систем за брзо известување за небезбедна храна и…

Повеќе
Categories: Вести, Изјави, Македонија, Ударни вести

Бабовски ги презентира мерките во справувањето со африканската чума кај свињите

  Актуелната состојба со болеста африканска чума кај свињите во Европа, нужноста од преземање на координирани активности за нејзина контрола…

Повеќе
Categories: Вести, Изјави, Македонија, Ударни вести

АХВ: Поддршка на кампањата за одбележување на Светски ден на борба против беснило

  Агенцијата за храна и ветеринарство и годинава се приклучува со поддршка на глобалната иницијатива за одбележување на 28 Септември,…

Повеќе
Categories: Вести, Македонија, Ударни вести

АХВ: Мораме да научиме да живееме со африканската свинска чума и да спроведуваме мерки

  Кога еднаш ќе се насели африканската свинска чума, таа долго останува. Насекаде во околните земји се зголемуваат жариштата како…

Повеќе
Categories: Вести, Македонија, Топ теми, Ударни вести

АХВ: Навреме се преземени сите мерки за спречување на ширење на свинската чума

  Агенцијата за храна и ветеринарство најостро ги демантира наводите на Цветан Трипуновски, претседател на Комисија за земјоделство, шумарство и…

Повеќе