Categories: Вести, Изјави, Македонија, Ударни вести

Груби-Франгеш: Уставните измени клучен услов за членство на земјата во ЕУ

Потпретседателот на Владата за координација на политичките прашања на ресорите и министер за политички систем и односи меѓу заедниците, г-дин…

Повеќе
Categories: Вести, Македонија, Ударни вести

Маричиќ-Франгеш: Да се искористи преговарачката рамка, македонскиот идентитет да стане дел од ЕУ

„Северна Македонија да ја искористи поволната преговарачка рамка, македонскиот идентитет да стане дел од ЕУ“, е заедничкиот заклучок од средбата…

Повеќе
Categories: Вести, Македонија, Ударни вести

За европска иднина треба да преовлада одговорноста над партиските интереси

  Претседателот на Владата, Димитар Ковачевски, имаше средба со специјалниот претставник на Владата на Сојузна Република Германија за Западен Балкан,…

Повеќе