Categories: Алтернатива, Настани

Распишани конкурсите за државните награди „11 Oктомври“ и „22 Ноември“

Днеска се распишани се конкурсите за државните награди „11 Oктомври“ и  „22 Ноември“ за 2024 година, информираат од Министерството за…

Повеќе
Categories: Алтернатива, Вести, Македонија, Настани

Рабије Мурати и Антонио Митриќески добитници на државната награда „Св. Климент Охридски“ 2023

  Универзитетската професорка проф. д-р Рабије Мурати и филмскиот режисер Антонио Митрикески се добитници на државната награда „Св.Климент Охридски” за…

Повеќе