Вести Изјави Македонија Статуси Ударни вести

Д-р Пановски: Прво новинари ми се јавија да ме прашаат за нешто што го немав чуено

  Министерот за здравство Беким Сали преку објава на Фејсбук најави дека наскоро ќе формира нова Комисија за заразни болести и ги повика универзитетските професори Драган Даниловски, Никола Пановски и Вело Марковски да се приклучат како нејзини членови.     “Според најавите, а во согласност со законските надлежности, како министер за здравство на Република Северна […]

Вести Македонија Ударни вести

Програма и Приоритети за работа на Бугарското претседателство со Советот на ЕУ

Комисијата за европски прашања на Собранието на Република Македонија, со  која претседаваше претседателот на Комисијата г.Артан Груби, ја оддржа 8. седница, на  која амбасадорот на Република Бугарија  во Република Македонија, Иван Великов Петков ги презентираше Програмата и Приоритетите за работа на Бугарското претседателство со Советот на ЕУ во првата половина  од  2018 година. Претседателот на […]