Categories: Вести, Македонија, Ударни вести

ССК потпиша меморандум за соработка со Meѓународниот Центар за Трговија

  Во ССК потпиша меморандум за соработка со Meѓународниот Центар за Трговија ( ITC ) се оддржа средба на која присуствуваа…

Read More
Categories: Вести, Македонија, Ударни вести

ССК и Prime Blue Institute: Воведување на стандарди за одржливост на фирмите

  Сојузот на стопански комори на Македонија и институтот „Prime Point Partners“ потпишаа Договор за стратешка соработка со цел обезбедување…

Read More
Categories: Вести, Македонија, Ударни вести

Аптеките да не трпат финансиски последици од хакерскиот напад на ФЗО

  Во насока на обезбедување на континуирана здравствена заштита сите аптеките во нашата земја обезбедија непречено издавање на лекови иако…

Read More
Categories: Вести, Македонија, Ударни вести

Доделени признанија „Македонски квалитет 2022“: Домашните компании умеат и во кризни состојби

  Десет домашни реномирани компании денеска го добија престижното признание „Македонски квалитет 2022“ кое го доделува Сојузот на стопански комори…

Read More
Categories: Вести, Македонија, Ударни вести

ССК се вклучува во креирање решенија за имплементацијата на договорите од „Отворен Балкан“

  Потпретседателите на Сојузот на стопански комори на Македонија, Горан Ѓоргиевски и Сашо Дукоски како дел од владината делегација учествуваа…

Read More
Categories: Вести, Македонија, Ударни вести

Стопанска комора потпиша Меморандум за соработка со кинескиот центар за надворешна трговија

  Претседателот на Сојузот на стопански комори на Македонија, Трајан Ангелоски потпиша Меморандум за соработка со China Foreign Trade Centre (CFTC) –…

Read More
Categories: Вести, Македонија, Ударни вести

ССК: Олеснување на пристапот до меѓународните стандарди за подобрување на конкурентноста

  Сертификацијата и меѓународните стандарди, имплементација и воведување се со цел подобрување на конкурентноста и подигнување на техничко-технолошкото ниво на…

Read More
Categories: Вести, Македонија

Секција на сниматели при ЗНМ: ССК не ги почитува протоколите за организирање на настани

Секцијата на сниматели при Здружението на новинари на Македонија (ЗНМ), реагира на начинот на кој беше организиран денешниот настан за…

Read More