Колумна Текстови

ОПАСНА БУРА! – Мерсел БИЉАЛИ

За време на шестиот вавилонски владател Хамураби, со градот Ашур управувал еден многу амбициозен војсководач по име Јахдун-Лим. Тој сакал да му се раѓаат само синови кои ќе станат силни борци и водачи. Рекол дека ако некогаш му се роди женско ќе ја исече на парчиња. И за чудо, како да богот Шаман му ја […]