Алтернатива Скопје Чита

  А на младост да ме прашаше некој каква љубов ќе сакав да живеам – Ана БУНТЕСКА

А на младост да ме прашаше некој Kаква љубов ќе сакав да живеам Ќе треснев без мислење Ама без ич умот да ми проработи Оти сакам пеперутки во стомакот Сакам срцето да ми прерипува Да не можам еден залак да каснам Без да ми се заглави касајот в грло Од помислата за него шо в […]

Алтернатива Статуси

ФБ СТАТУС: АНА ГОЛЕЈШКА – Кога ќе си дојдеш дома

Кога ќе си дојдеш дома   Кога ќе си дојдеш дома, во онаа прва дома, кај што си ги надраснал душеците и каблите од фиксниот телефон. Кај што машината за перење има единствен звук, чергичето пред врата навистина посакува Добредојде и на фрижидерот има магнети од сите дестинации што паднале в дланка. Кога ќе си […]