Вести Македонија Спорт

Почина Живко Дуковски творецот на “Златен гонг”

  Македонскиот спорт загуби уште една голема легенда.   Во 84-тата година денеска животната сцена ја напушти Живко Дуковски, големиот боксерски шампион, тренер и функционер. Дуковски целиот свој живот го посвети на боксот и даде голем придонес за афирмацијатра на благородната вештина. Тој беше неуморен, уште како млад го засака овој спорт на храбрите и […]

Спорт

Легендарниот Мухамед Али се плашел само од еден боксер – Само тој не може да го победи!

  Кога ќе ги прашате љубителите на боксот кој прв ви паѓа на памет кога ќе се спомне спортот, одговорот речиси сигурно ќе биде Мухамед Али. Еден од најдобрите боксери на сите времиња почина во 2016 година, но приказните за неговите успеси и борби не престануваат. Од време на време се појавува нешто ново. Како, […]