Алтернатива Настани

„Статуафест” во Гевгелија

На 23. септмври на градскиот плоштад во Гевгелија ќе се одржи „Статуафест”, уличен уметнички фестивал за живи статуи, поддржан од Министерството за култура на како дел од проектот „Нов културен бран”. Од Театроск истакнуваат дека ваквиот вид уметност е многу специфичен, но исто така и многу малку застапен во нашата земја. Овој проект е со цел […]