Вести Македонија Ударни вести

Поддршка од холандското Министерство за финансии за градење на човечкиот капитал

  Размената на искуства и знаења помеѓу министерствата за финансии на Република Северна Македонија и Кралството Холандија продолжува и следните две години во насока на градење подобар систем на јавни финансии во земјава. Министерката за финансии, Нина Ангеловска го потпиша Меморандумот за соработка 2020-2022, потпишан од холандскиот министер за финансии, Вопке Хоекстра, а ѝ го […]

Вести Македонија

СДСМ: Богов ја префрли одговорноста на Миноски, но што барал гувернерот на конференциската врска

„Гувернерот Димитар Богов не може да ја избегне одговорноста од огромното 450 милионско задолжување на граѓаните на Македонија што е еднакво на финансиско злосторство. Богов денеска се обиде да се брани дека за издавањето на еврообврзницата одлучувало Министерството за финансии“, се вели во соопштението на СДСМ, по повод одговорот на гувернерот Богов дека одлуката за издавањето […]

Вести

Поголеми даноци за Британците како последица од Брексит

Британскиот министер за финансии Џорџ Озборн изјави денеска дека, Велика Британија ќе мора да ги зголеми даноците и да ја намали јавната потрошувачка за да одговори на новите економски предизвици откако граѓаните донесоа одлука за напуштање на ЕУ. Тој изјави дека на Велика Британија после Брексит нема да и „цветаат рози“ надвор од ЕУ и […]