Вести

Започна повтореното судење на поранешниот хрватски премиер Иво Санадер

Судењето започна од почеток, пред изменет судски совет во Окружниот суд во Загреб, по што Врховниот суд минатата година ја укина претходната пресуда, според која Санадер беше осуден на девет години затор и враќање на нелегално стекнати 15 милини куни ЗАГРЕБ (АА) – Денеска во Загреб продолжи повтореното судење за случајот Филм медиа на поранешниот […]